miércoles, enero 24, 2007

Sopla Levante

Papá Levante són un grup de 6 noies de Cádiz q portaven anys en el mon de l’espectacle realitzant coros a grans artistes andalusos, i s’han aprofitat (molt ben fet) de la relació amb ells x crear el seu propi grup. Sis noies (6), un nombre exagerat alhora de pujar a l'escenari, i de fet, per veure-les x la tele, però q si q valoren el concepte de l'amistat, ja q mai s'han separat, ni cap dels membres ha estat substituït ni canviat, (cosa q sol ser habitual en aket tipus de productes.)

Combinen bellesa, frecor, i dins de la seva categoria, una elevada dosis de talent. Com havia d’haver estat aket blog, el seu estil de música és de fusió total: cultura juvenil, (les seves edats són entre els 16 i els 20 anys), pop, flamenco i música àrab. Una barreja entre les seves arrels àrabs i la seva cultura hispana, les festes de Cádiz amb el romanticisme, el rap amb els tambors indis...El millor son akets tocs de música mora q fan ser la seva música com kelkol hipnòtic...
La seva forma d’entendre la música és propia de la seva edad del pavo (com ara us demostraré), i influenciada per la seva terra. Ai, aquest vent de Levante que segons diuen ARREBATA LOS SENTÍOS.

Elles van surtir coincidint amb l'esplendor del famos any SEREJÉ, i akell fenomen de la publicitat i la mercadotecnia les va eclipsar, pero aki estem nosaltres x recordar-les amb el màxim afecte, simpatia i cordialitat. Pues claro q sí!

I vaja...com q en els seus 3 discos publicats fins ara, hi ha hagut poca (x no dir gens) evolució musical, utilitzare els vídeos per d'altres coses.





Observi's les diferències estètiques entre el primer i el segon disc. En el primer ens van de nenes recatades i vergonyoses, i en el segon ya s'han convertit en terribles tigreses, en explosives i exultants ballarines, amb tocs de hip hoperes.

Analitzant les lletres, veiem com en la primera canço "Me pongo colorada" aprofundeixen sobre el tema de la vergonya i la por, molt tipic en el mundillo adolescent. Però, pq abans hi afegeixen l'aclaració "aunke parezca mentira" ? Potser es pensaven ser més segures del q realment són, i no volien descubrir q son tant fràgils com kualsevol altre? Una altra explicació és que la tradició andalusa es de ser molt "exao palante", i x això elles "aunque parezca mentira me pongo colo-rada, cuando me mi-ras me pongo colo-rada cuando me mi-ras me pongo coloraaaaa" tb estan atemptant en aket moment contra les seves essencies patries.
Destacable tambe les dificultats q en alguns moments ens presenten, pq les puguem entendre. En un moment determinat de la cançó, sembla q diguin: "No le digas al aire, lo muxo q te kiero" Kina bonica metafora, poesia pura, amb la kual ens estarien obsequiant. Però no, en realitat el q ens estaven dient, era: "No le digas a NAIDE, lo muxo q te kiero" Reivindicació dels orígens, ante todo.

Respecte a la segona cançó, home, podem caure en el parany d'entendre el seu missatge com un simplista i pavo: "aaay mira! q ilu! me ha yamao!!" Però si ho analitzem detingudament, i estudiem amb el degut rigor la lletra, veiem q aprofundeix en un tema crucial per a la filosofia i la psicologia del Segle XXI: Sobre com la nostra felicitat avui en dia, depen d'una trucada telefònica. Pel q fa a la coreo, memorable el moment (a partir del min 1:25), on les noies es treuen el mocador q els ocultava el rostre, i fan un extrany gest amb les mans com si apartessin una cortina, o es treiessin una mascara., il.lustrant i explicant la cabdal i trascendental frase: "a las tres, a la disco me asomé"

En fi, (i tota persona en su sano juicio estara d'acord amb mi), amb tot el suc (musical, de moment), q hem pogut extreure d'akestes jovenzuelas, no es pot entendre de cap manera la injusta marginacio q van patir, enfront de les 3 garrules del ketchup.

Per tant a mi, nomes em manca dir: ¡¡¡Y que viva Mamá Poniente!!! porque la lluvia en el peeee-lo me, me shorreaaaba me, me shorreabaaaa......

13 comentarios:

Alexis dijo...

Doncs no havia sentit parlar d'aquest grup. Sí la primera cançó. Però com ho ha fest per ficar els vídeos allà directament?

Anónimo dijo...

Tu analisis roza el FRIKISMO jeje!

No pensaba yo q este grupo diera para tanto aunke todo esto me suena a nueva vacilada tuya.

Tienes razon q 6 es demasié. Ademas pal caso, q todo el rato estan enfocando a la misma...ya me diran.

David dijo...

Estic d'acord amb la Silva i amb tu, Lluis. Realment tant d'analisis és més friki que qualsevol cosa que jo pugui fer a la vida.
De totes maneres t'he de donar la raó, li dona mil voltes a las Ketchup. (tot i que no és el meu estil)
En el terme numéric, 6 son masses... Especialment perque fan planos bastant propers perquè les noies llueixin bé. Si s'allunyés la camara una mica no faria tant mal de cap però els heterosexuals sans no estarien d'acord. La meva solucíó és eliminar a 2 (les més lletjes) i aixi cabran totes. I ja de pas... les altres 4 estan bastant bones, eh?. A mi m'agrada especialment la rossa dels cabells rissats. I a tu, Lluis?

Anónimo dijo...

Siento decepcionarte pero soy un tio XDD me llamo Jose Silva

Evidentemente hay q sacar a las 2 gordas, (por eso las ponen al fondo de todo...)

Aunke yo prefiero a cuarentonas anorexicas y con tetas de broma, como la Obregon, esas me ponen de un jachondo...auughh..

Anónimo dijo...

TOTES, A MI M'AGRADEN TOTES 6.
A totes les trobo deslumbrants i encantadores. Rebosen sensualitat pels 4 costats.

Me gustais todas, os lo digo en castellano, para q me entendais.

David dijo...

¡Dios mio, Silva, pensaba que eras una mujer! Bueno supongo que nadie es perfecto... XD

Anónimo dijo...

No coneixia akesta faceta teva Polo...Ya et veig liant-la x girona amb el cotxe, finestres baixades i aket tipus de musica a to trapo.

Lo de la felicitat al s.XXI associada a un telefon es interessant, pero...REALMENT CREUS Q VAN FER AKESTA CANÇO PENSANT EN AIXO? Permet q ho dubti XD
I de fet q fan amb telfs fixes, no tenen mobils o que?

Anónimo dijo...

Jo m'apunto a pujar al seu cotxe en akestes condicions, sempre i kuan passem per davant de la seu de la JERC

Anónimo dijo...

jaja, q bo lo de mama poniente XDD

Anónimo dijo...

Ah no coneixieu akesta faceta meva? Doncs aneuvos-hi acostumant, pq aixo no es res.

Nose, deu ser q amb l'edat, un es va amariconant.... xD Videos com akets no els apreciava tant com ara fa temps

Anónimo dijo...

Home lluís!! trobo que les papa levante no deixen de ser les típiques nenes filles d'algun capataz o ganader andaluz que li ha pagat el capritxet de grabar un disc amb les seves compis!!
D'acord, les músiques s'enganxen degut als seus aires moriscos però això li deuen a les, no menys estranyes, Las Grecas, quan en els anys setanta ja reivindicaven el seu te estoy queriendo locamente... a més tant i tant compis que són, no cal oblidar que a la tele només enfoquen a una...la guapa!
en fi tot plegat és una gran frikda!!

Anónimo dijo...

Ei!! Hola Patri, tienes novio? :D

David dijo...

¡Silva, deja en paz a la Patri! ¡Es mi prometida! XD

Quant de temps, maca! Com va? Estas d'examens tu tambe? Vigila en Lluis que el veig desbocao...