miércoles, abril 25, 2007

“VÍDEOARTE NO ES UNA OPCIÓN SEXUAL” Entrevista a Carles Congost

Carles Congost (Olot, 1970) és un dels artistes amb més projecció i coherència del panorama actual a l’estat espanyol. Utilitza el vídeo, la fotografia, la instal·lació i la música per articular el seu discurs artístic. Congost ironitza constantment sobre la cultura popular, el món de la creació artística, els mass media i l’adolescència. L’estètica dels seus treballs es nodreix directament dels productes més populars de l’actualitat: el vídeoclip, els còmics, la tv, etc. Carles Congost ha exposat les seves obres a nombroses galeries i museus nacionals i internacionals. La vinculació del seu treball amb la música és constant. En una de les seves obres més destacables, Un mystique determinado, l’artista col·labora amb el grup Astrud, que composa una banda sonora pel seu projecte. A més, Congost té la seva pròpia formació musical, The Congosound, amb dos àlbums editats.


P: Vídeoart, art conceptual, happenings, etc. Com
podem legitimar aquestes propostes que tan sovint són qüestionades? Com s’ubica Carles Congost dins aquest món cada cop més confós?

R: L'art té un problema de legitimitat en sí mateix. Actualment, té una molt mala ubicació dins la realitat. L'art ha estat molt important històricament però, en aquest moment, les activitats que tenen la finalitat de perllongar la història de l'art o una sèrie de preocupacions que han format part de l'art i no d'una altra matèria, estan molt qüestionades. Això té causes molt diverses, entre elles, la hibridació, els canvis en els formats, etc.
Cal fixar-se bé des de quin punt de vista es fa. Si es tracta de legitimar des del món de l'art, el nostre treball està plenament legitimat ja que funciona en uns esquemes i en un territori on es compleixen totes les convencions que l'art té marcat. El treball que fem està destinat a habitar museus, galeries, ser visitat per comissaris, etc. Està totalment integrat en aquest engranatge. Per tant, no es pot negar que és art i que som artistes perquè complim la funció d'artistes, malgrat la confusió.

P: Creus que caldria educar els ciutadans en aquest sentit? És important que quedi clara la diferència entre els diferents productes audiovisuals que es realitzen avui en dia?

R: El gran problema a l'hora d'entendre els treballs que fem la gent que ens dediquem a l'art és, en primer lloc, la hibridació de formats entre d'altres elements que causen confusió. En segon lloc, l'empenta que tenim molts de nosaltres per utilitzar diferents llenguatges i discursos, el que fa és intentar desmantellar, els esquemes imposats o que mediàticament o per educació tenim associats a l'art. Trobo que hi ha una molt mala educació perquè hi ha un gran “décalage” entre la vida de carrer i el món de l'art. Entenem perfectament que les comunicacions, l'oci, les tecnologies evolucionen d'una manera espectacular però, continuem entenent l'art com una relíquia. Ningú qüestiona el valor de segons quines manifestacions com poden ser les tradicions clàssiques de pintura, escultura, la galeria de cantonada, però, quan l'escultura fuig de la tarima, quan la pintura fuig del marc, és quan ens perdem i pensem, “bé, on està l'art” perquè perdem les referències del que tradicionalment legitima l'art, que finalment sembla ser la tarima i el marc.

P: Si haguessis de definir el missatge, la intenció general de la teva obra, com ho faries en poques paraules?

R: No crec en els missatges. No faig un treball amb un discurs concret. El missatge és molt ambigu i funciona de diferent manera en funció del context, de la persona que ho rep, etc. Porto 10 anys treballant en el món de l'art i mai s'han fet les mateixes lectures. La interpretació és totalment dependent de les circumstàncies contextuals. El significant és canviant. Sempre són diversos ingredients, és “aquest ingredient en aquest context”. Si que hi ha una intenció general però no es pot dir en una frase. És una suma d'intencions en tot cas.

P: Com replicaries aquelles crítiques que desprestigien creacions com les teves pel seu contingut aparentment baix, popular?


R: Ha estat recurrent cert discurs sobre l'art i la baixa cultura, però estem en un moment en què no crec que la preocupació sigui aquesta després de Warhol i tot el que ha passat després. No crec que sigui una qüestió d'alta o baixa cultura. Actualment, un tant per cent molt alt de les obres que es fan a les grans fires, no estan inspirades en grans idees ni en grans autors. Es busca trobar temes universals que puguin afectar a tots, que puguem entendre tots. Simplement ens referim al que ens envolta i, és clar, estem envoltats del que es pot considerar baixa cultura. A més, és prou clar que es poden dir grans coses de manera molt senzilla o referint-te a la cultura de carrer. Tot plegat és més una qüestió de connotacions. Molta gent es mou amb idees preestablertes en funció de les connotacions, i això segurament és degut a la mala educació en les art de què parlàvem abans. Volem portar una vida moderna però en canvi pensem en l'art d'una manera totalment antiga. Adjudiquem a l'art uns valors que no necessàriament ha de tenir. Hi ha molta gent que pensa en termes d'autenticitat. Per ells són molt més autèntics els 70 que els 80 i és més autèntic allò analògic que allò digital. Per mi, per exemple, els 80 són molt importants, crec que estan dotats d'una gran transcendència. Quan jo parlo dels 80, estic escenificant una sèrie de valors o conceptes que per mi són importants, els estic expandint. Parlo dels meus 80. Però justament aquest període provoca al·lèrgies en determinada gent. Estan considerats frívols. És molt diferent citar a Jimmy Hendrix que citar a Pet Shop Boys.

P: Quina metodologia de treball segueix un artista com tu? Cada projecte requereix actuacions diferents per part teva?

R: Evidentment, hi ha un paper creatiu, d'inspiració, però no acaba aquí. Avui en dia, l'artista contemporani està assumint una sèrie de rols que són novedosos i que fins ara pertanyien més a la indústria. Gran part de la meva ocupació són tasques de producció pura i dura. Un cop he tingut la idea, em dedico a això. Les meves fotografies i els meus vídeos no són gens espontanis, per tant, comporten una feina de producció considerable. Aquesta tasca sempre s'ha entès en el món del cinema, en el món de la publicitat i ara també cal entendre-la en el món de l'art, perquè ens movem en territoris comuns. A part de concebre, haig de tenir reunions i conciliar una sèrie de professionals que treballaran amb mi. Haig de garantir que es mantindrà l'esperit original del que jo volia crear. Aquest tipus de funcionament és força recent, jo no he rebut formació específica per això. Però això és el que toca als artistes d'avui dia.

P: Com has arribat a construir l’univers estilístic que et caracteritza? Quins són els teus referents?

R: Els meus referents tenen molt a veure amb el meu rol d'usuari. En el meu art són molt importants les connexions amb el moment, el context, el punt de vista individual, allò autobiogràfic, etc. El que jo desprenc, els meus referents més evidents s'acosten a allò que jo consumeixo: la música dels 80, elements televisius determinats, etc. Coses que em serveixen de base. No es tracta de parlar d'aquests referents, sinó com a estètica del que jo explicaré després. No parlo dels formats, parlo de coses molt més universals. Podria parlar del mateix amb una altra estètica. Utilitzo aquestes referències perquè són aquelles amb les que em sento segur, les que m'agraden i les que expressen el que vull dir. Podria donar noms concrets o artistes concrets, però, crec que més que això, es tracta d'un conjunt de coses certament englobades en una època, al voltant de la música pop, dels 80, que és el que a mi em va impactar en el seu moment i continuo consumint i pensant que m'aporta molt. Tampoc pretenc fer cap tipus de reivindicació de res. No pretenc seguir cap tipus d'ortodòxia.

P: Creus que les tendències artístiques van molt al compàs de la moda o d'altres interessos?

R: Crec que sí. De vegades intentem aïllar l'art com una cosa estàtica, una cosa de museu plena de ronya i l'art en sí no és més que l'expressió de la vida al món. Estem vivint en un moment en què conviuen diferents interessos. Abans, en l'art modern, una tendència eliminava l'altra. Ara no. Hi ha molts discursos de caràcter polític, social i, alhora, conviuen amb discursos que són totalment plàstics. Tot això és vàlid, i una situació normalitzada de l'art assumeix tots aquests discursos alhora. Una situació forçada, no normalitzada, que és semblant a la que vivim a Espanya assumeix un discurs per temporada i aquí està el problema, aquí estem excesivament sotmesos a la moda. L'art contemporani és un món força petit, que no és de l'interès de tothom però s'ha de saber veure amb globalitat. Intentar fer una versió espanyola de l'art contemporani és totalment ridícul. S'ha d'assumir que aquestes idees tan limitades estan en extinció. Ara bé, la figura de Picasso pesa molt i per molta gent és com una heretgia transgredir-la. La gent vol ser molt moderna i adoptar nens al Congo però a casa hi ha d'haver un florer en un marc.

P: Quin consell donaries a una persona que volgués començar a fer carrera en aquest sector?

R: Que llegeixi una mica, que s'informi i que es calmi perquè això és una trajectòria llarga. No és molt pràctic. Dóna moltes satisfaccions si te l'estimes i te la creus però no és fàcil. Toca anar a contracorrent i és complicat. Hi ha d'haver una ètica. Encara que des de fora puguem semblar uns estafadors i un oportunistes, has de tenir una ètica, creure en el que fas i tirar endavant.

P: Com et sents amb tot el que has fet fins ara? Cap a on s’ha de dirigir l’obra de Carles Congost?

R: No m'haig de panadir de res. Tot i que sempre es cometen errors. Penso que no tinc res a canviar. Han passat més de deu anys treballant i continuo tenint les mateixes ganes o més, i, a més, la total convicció en allò que faig i continuaré fent. Seguiré treballant deixant-me portar sense plantejar-me que és el que haig de fer en cada moment.

47 comentarios:

Anónimo dijo...

[b]All of these girls are online now! just click on your favourite to go to their cam![/b]

[url=http://adf.ly/1DUJ][img]http://www.hourlynetnews.com/mtree/1.jpg[/img][/url] [url=http://adf.ly/1DUJ][img]http://www.hourlynetnews.com/mtree/2.jpg[/img][/url]
[url=http://adf.ly/1DUJ][img]http://www.hourlynetnews.com/mtree/3.jpg[/img][/url] [url=http://adf.ly/1DUJ][img]http://www.hourlynetnews.com/mtree/4.jpg[/img][/url]
[url=http://adf.ly/1DUJ][img]http://www.hourlynetnews.com/mtree/5.jpg[/img][/url] [url=http://adf.ly/1DUJ][img]http://www.hourlynetnews.com/mtree/6.jpg[/img][/url]
[url=http://adf.ly/1DUJ][img]http://www.hourlynetnews.com/mtree/7.jpg[/img][/url] [url=http://adf.ly/1DUJ][img]http://www.hourlynetnews.com/mtree/8.jpg[/img][/url]
[url=http://adf.ly/1DUJ][img]http://www.hourlynetnews.com/mtree/9.jpg[/img][/url] [url=http://adf.ly/1DUJ][img]http://www.hourlynetnews.com/mtree/10.jpg[/img][/url]

this will keep updating with the latest girls!

Anónimo dijo...

[B]NZBsRus.com[/B]
Skip Crawling Downloads With NZB Files You Can Instantly Search High Quality Movies, Console Games, MP3s, Applications and Download Them @ Blazing Speeds

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]NZB Search[/B][/URL]

Anónimo dijo...

looking for ed drugs? [url=http://www.cahv.org]buy viagra online [/url]and satisfaction in free shipping at http://www.cahv.org . another good place to [url=http://www.kiosknews.org]buy viagra online[/url] is www.kiosknews.org .

Anónimo dijo...

The French gourmet cheese Bleu d'Auvergne has a wonderful aroma, a rich taste; the saltiness increases with the incidence of veining. The overall flavor is piquant but not overly sharp. Bleu d'Auvergne started life as an imitation of Roquefort, using cow's milk in place of sheep's milk. Legend has it that a peasant, around 1845, decided to inject his cheese with a blue mold that he found growing on his left-over bread (the motto being, waste not, want not). And thus, the gourmet cheese Bleu d'Auvergne was born. This French gourmet blue cheese comes from the region of Auvergne and the cheese is made from milk of Salers and Aubrac cows. The rind is very thin and so the cheese is usually wrapped in foil. The cheese is rich and creamy with a pale yellow color and scattered holes and well-defined greenish-blue veining. We cut and wrap this cheese in wedge of 8 ounces and 1 pound.

buy fresh blue cheese

[url=http://riderx.info/members/buy_5F00_fresh_5F00_blue_5F00_cheese.aspx]buy fresh blue cheese[/url]

http://riderx.info/members/buy_5F00_fresh_5F00_blue_5F00_cheese.aspx

Anónimo dijo...

I am able to make link exchange with HIGH pr pages on related keywords like [url=http://www.usainstantpayday.com]bad credit loans[/url] and other financial keywords.
My web page is www.usainstantpayday.com

If your page is important contact me.
please only good pages, wih PR>2 and related to financial keywords
Thanks
roorcessy

Anónimo dijo...

I read this forum since 2 weeks and now i have decided to register to share with you my ideas. [url=http://inglourious-seo.com]:)[/url]

Anónimo dijo...

Systematize the uncultured with two backs casinos? guaranty this unformed [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] commander and convey remote up online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also fool our untrained [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] take at http://freecasinogames2010.webs.com and substitute for in past law circuit !
another additional [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] purlieus is www.ttittancasino.com , in gain sod german gamblers, indite in unrestrained online casino bonus.

Anónimo dijo...

Whats up people, I just registered on this awesome forum and wished to say hiya! Have a remarkable day!

Anónimo dijo...

megan fox white dress, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187756]tranformers megan fox[/url] hot pics of megan fox
kim kardashian photo gallery, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187768]kim kardashian wonderwoman costume find[/url] kim ardashian
lyrics to you're not sorry by taylor swift, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187772]holiday collection by taylor swift[/url] the bracelets taylor swift wears
hanna montana scarf, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187786]hannah montana photoshop[/url] hannah montana guitar
harry lord picture potter voldemort, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187792]harry potter swine flu[/url] who dies in harry potter and the deathly hallows
discounted cruise to alaska, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187798]cruises to acapulco[/url] tom cruise juicy gay stories
justin bieber valentine, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187812]onetimeby justin beber[/url] justin bieber songs
britney spears crazy, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187814]3 britney spears audio[/url] britney spears underware
megan kelly fox news, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/175542]megan fox drawn naked[/url] megen fox sex tape

Anónimo dijo...

It's so easy to choose high quality [url=http://www.euroreplicawatches.com/]replica watches[/url] online: [url=http://www.euroreplicawatches.com/mens-swiss-watches-rolex/]Rolex replica[/url], [url=http://www.euroreplicawatches.com/mens-swiss-watches-breitling/]Breitling replica[/url], Chanel replica or any other watch from the widest variety of models and brands.

Anónimo dijo...

You could easily be making money online in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat video[/URL], Don’t feel silly if you haven’t heard of it before. Blackhat marketing uses little-known or not-so-known avenues to generate an income online.

Anónimo dijo...

hello everybody

I figured it would be a good idea to introduce myself to everyone!

Can't wait to start some good conversations!

-Marshall

Thanks again!

Anónimo dijo...

Depending on what your destination is and how long you plan on making your trip for, the airfare may be the priciest expense. Because of this, finding a great deal on the airfare becomes extremely important. The more money you are able to save on the plane tickets, the more money you will be able to use toward your actual vacation.

When it comes to purchasing your airline tickets, the sooner the better. This goes for basically anywhere you plan on traveling. When you purchase a ticket sooner, lets say several months before the trip, there will be less of a demand, which will drive the price of the ticket down. However, on the flip side, as the day of the desired flight approaches, the flight's seats will begin to fill up. As fewer and few seats become available, the higher the demand will be, which will drive the price up. Booking the flight in as far advance as you can may save you hundreds of dollars in the long run.

Flying during the middle of the week is generally the cheapest time to fly. Fewer people travel during mid week than on Friday through Sunday. If at all possible, fly out on a Tuesday or Wednesday. You may actually find prices significantly less expensive on the Wednesday than the Sunday of the same week.

Looking for airfare online will probably be your best be at securing the cheapest possible flight price. There are multiple booking agencies which specialize in finding the cheapest airfare. However, to save time, go to Bing.com, which offers a comprehensive flight search option. Bing will search other travel sites (Expedia, Priceline, Hotwire, etc.) and display the cheapest flight form each site. From here you will be able to decide which website offers the best deal.

Students can often find discounted airfare by visiting STA.com. This is the Student Travel Association, and it can sometimes find less expensive airfare for the traveling student. This isn't always the case, but it doesn't hurt to look.

[url=http://cheapairtickets.qarri.com/]Information about air tickets[/url]

Anónimo dijo...

hello


great forum lots of lovely people just what i need


hopefully this is just what im looking for looks like i have a lot to read.

Anónimo dijo...

Dear friends,

My name is Adelina. I am a 22 years girl from Italy. I was looking for a free translation software and I found one.

Program's name is Babel Fish and iIt supports 75 languages. I installed it but I could not understand how to use it. I am not a computer expert. Can someone help me please on how to run this.

The link is here:

http://access.im/3/babelfish

I thank you very much for your help.

Anónimo dijo...

check out the new free [url=http://www.casinolasvegass.com]online casino games[/url] at the all new www.casinolasvegass.com, the most trusted [url=http://www.casinolasvegass.com]online casinos[/url] on the web! enjoy our [url=http://www.casinolasvegass.com/download.html]free casino software download[/url] and win money.
you can also check other [url=http://sites.google.com/site/onlinecasinogames2010/]online casinos[/url] and [url=http://www.bayareacorkboard.com/]poker room[/url] at this [url=http://www.buy-cheap-computers.info/]casino[/url] sites with 100's of [url=http://www.place-a-bet.net/]free casino games[/url]. for new gamblers you can visit this [url=http://www.2010-world-cup.info]online casino[/url].

Anónimo dijo...

if you guys constraint to take off for it [url=http://www.generic4you.com]viagra[/url] online you can do it at www.generic4you.com, the most trusted viagra pharmaceutics pro generic drugs.
you can invite up drugs like [url=http://www.generic4you.com/Sildenafil_Citrate_Viagra-p2.html]viagra[/url], [url=http://www.generic4you.com/Tadalafil-p1.html]cialis[/url], [url=http://www.generic4you.com/VardenafilLevitra-p3.html]levitra[/url] and more at www.rxpillsmd.net, the shah [url=http://www.rxpillsmd.net]viagra[/url] provenience on the web. well another great [url=http://www.i-buy-viagra.com]viagra[/url] pharmacy you can find at www.i-buy-viagra.com

Anónimo dijo...

visit http://www.EroticWebCams.net if you want to enjoy the best adult webcams.

Anónimo dijo...

Predilection casinos? go over this late-model [url=http://www.realcazinoz.com]online casino[/url] commander and horseplay online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also into our untrained [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] steer at http://freecasinogames2010.webs.com and replace in principal change !
another chic [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] regard is www.ttittancasino.com , for german gamblers, fetch charitable online casino bonus.

Anónimo dijo...

Greetings i'm new to this, I came upon this forum I find It vastly accessible and its helped me a lot. I hope to contribute & assist others like it has helped me.

Thank's, See Ya Later.

Anónimo dijo...

What's Happening i'm fresh to this, I came upon this message board I have found It very helpful & it's helped me tons. I should be able to contribute & aid others like it has helped me.

Cheers, See Ya Around

Anónimo dijo...

Hiya i'm fresh here, I came accross this message board I find It very accommodating & it has helped me loads. I hope to give something back and help others like it has helped me.

Thank's, See Ya Later.

Anónimo dijo...

Good Day i am fresh to this. I came upon this board I have found It positively helpful & its helped me a lot. I hope to contribute and aid others like it has helped me.

Thanks a load, See You Around.

Anónimo dijo...

Aloha im fresh on here, I came upon this chat board I find It absolutely accessible & it has helped me out a great deal. I should be able to give something back and help other users like it has helped me.

Cheers, See Ya Around

Anónimo dijo...

Hi im fresh to this, I came accross this chat board I find It extremely useful & its helped me so much. I hope to give something back and assist other users like it has helped me.

Thanks a load, Catch You Later.

Anónimo dijo...

Hiya i am new to this. I came accross this site I have found It quite accessible and its helped me out a lot. I hope to contribute and support others like it has helped me.

Thanks Everyone, Catch You About.

Anónimo dijo...

Good Day i am new here, I came accross this message board I have found It quite accessible and it has helped me a lot. I hope to give something back & support other users like its helped me.

Thank You, See Ya Around.

Anónimo dijo...

Hello i'm fresh to this, I came upon this forum I find It absolutely accessible and its helped me out a great deal. I hope to give something back & assist others like its helped me.

Thanks Everyone, See Ya Around.

Anónimo dijo...

Hi-ya im fresh to this, I hit upon this site I find It positively useful and it's helped me out so much. I hope to give something back and aid others like it has helped me.

Cheers, Catch You Later.

Anónimo dijo...

Aloha i am fresh here, I stumbled upon this message board I have found It incredibly helpful and it's helped me out a great deal. I hope to contribute & guide others like its helped me.

Thank You, See Ya Around.

Anónimo dijo...

Good Day i am new on here, I came upon this website I have found It amply accessible and it has helped me alot. I should be able to contribute & support other people like its helped me.

Thanks a load, See Ya About.

Anónimo dijo...

Good Day i'm fresh on here, I hit upon this forum I have found It exceedingly accommodating and it has helped me out a great deal. I should be able to contribute and help other users like its helped me.

Cheers, Catch You Later

Anónimo dijo...

Hey i am fresh on here. I came upon this site I have found It incredibly useful & its helped me out a great deal. I should be able to give something back & help others like its helped me.

Thanks, Catch You Later

Anónimo dijo...

wow guys! after the latest freeing [url=http://www.casinolasvegass.com]casino[/url] games like roulette and slots !report register peripheral exhausted the all chic unburden [url=http://www.casinolasvegass.com]online casino[/url] games at the all current www.casinolasvegass.com, the most trusted [url=http://www.casinolasvegass.com]online casinos[/url] on the labyrinth! high-class our [url=http://www.casinolasvegass.com/download.html]free casino software download[/url] and be the victor in money.
you can also discontinuation other [url=http://sites.google.com/site/onlinecasinogames2010/]online casinos bonus[/url] . check out this new [url=http://www.place-a-bet.net/]online casino[/url].

Anónimo dijo...

Frame the animal with two backs casinos? endorse this untested [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] games. president and wing it degrade online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also into our untrained [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] give something at http://freecasinogames2010.webs.com and flourish in real folding shin-plasters !
another late-model [url=http://www.ttittancasino.com]casino[/url] spiele position is www.ttittancasino.com , because german gamblers, offshoot in manumitted online casino bonus.

Anónimo dijo...

So I did it -- bought myself a [url=http://www.ordio.com.au/products/Fatman-iTube-ValveDock-Carbon-Edition-2.html]Fatman iTube Valve Dock Carbon Edition[/url] and I've gotta tell ya I made out like a bandit. I actually listened to one at a friend's house a few months back and just couldn't get that quality out of my head because it impressed the heck out of me. I searched online everywhere for a great deal and finally found it at [url=http://www.ordio.com.au]Ordio[/url] in Westfield Bondi Junction. I called them first and asked every question I could think of and everything was answered to my satisfaction so I went ahead and made the purchase. Dispatch was fast. Everything was as it should be. I'm pretty darn happy and I'm playing it right now. Not sure if they ship outside of Australia but you won't be sorry if they do.

I am crazy happy about it...

Jack

Anónimo dijo...

Hello. In a crisis, fell revenue from sales [url=http://rapira-mir.ru]rapira-mir.ru[/url] . Tell my what can be done. Thanks in advance.
Vsem privet. V uslovijah krizisa upal dohod ot prodazh [url=http://rapira-mir.ru]rapira-mir.ru[/url] . Podskazhite chto mozhno sdelat'. Zaranee Spasibo.

Anónimo dijo...

Hello

I wanted to share with you a AMAZING site I just came across teaching [url=http://www.kravmagabootcamp.com][b]Krav Maga[/b][/url] Online If you guys have seen the Tv Show called Fight Quest you would have seen their chief instructor Ran Nakash there featured on their [url=http://www.kravmagabootcamp.com][b]Krav Maga[/b][/url] segment. Anyways, let me know what you think. Is training via the internet something you would do?


Best

Michael

Anónimo dijo...

Yo Fellow Forumites

Seems like www.blogger.com justmight be a enormous forum for me
I am happy to have discovered it.


I thought you might like this : just to make you you smile : A.A.A.A.A. - An organization for drunks who drive.


Lol!

Anybody into Models


Looking forward to a good long sojourn here!

Georgia,Lumber City

Anónimo dijo...

62924.....69660

Anónimo dijo...

[url=http://www.thecasino.co.il/sv/]online casinos[/url] , [url=http://www.casinoonlinebrazil.com]slots online[/url] , [url=http://www.onlinecasinorussian.com/roulette]slots online[/url]. [url=http://www.ttittancasino.com/online-roulette.html]online blackjack[/url].

Anónimo dijo...

Hi, i think that i saw you visited my weblog so i came to “return the favor”.I am trying to find things to improve my web site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

[url=http://susa.filmy-love.org/]instant payday loans[/url]

payday loans

Anónimo dijo...

[url=http://www.cclarisonicaustralia.com]clarisonic australia outlet[/url]
[url=http://www.cclarisonicaustralia.com/clarisonic-brush-heads-c-2.html]clarisonic brush head[/url]
[url=http://www.cclarisonicaustralia.com/clarisonic-mia-c-1.html]cheap clarisonic mia[/url]

Anónimo dijo...

top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]free casino games[/url] hinder the latest [url=http://www.casinolasvegass.com/]casinolasvegass.com[/url] free no deposit perk at the best [url=http://www.baywatchcasino.com/]casino online
[/url].

Anónimo dijo...

top [url=http://www.001casino.com/]casino online[/url] check the latest [url=http://www.realcazinoz.com/]casino bonus[/url] unshackled no deposit perk at the foremost [url=http://www.baywatchcasino.com/]casino
[/url].

Anónimo dijo...

There are quite a few things with the potential to affect us, and [url=http://muachungdeal.com/thoi-trang.html]Thoi trang nu[/url] has lived-up to that capability. Perhaps you have noticed this at some time or another during the course of your day. As you find out more, you will easily realize there is a great deal more than meets they eye.

Everybody has a reasonable idea about what is doable with it. Not only that, but it is entirely natural and normal to want to find what you are looking for. The rest of this article will increase your understanding of this topic.

The relative difficulties of men's and women's style

Both women and men may have the demands of keeping their wardrobe up-to-date and in season, yet men's fashion usually feels a lot less complicated. Of course, for both genders, clothes and fashion options could be just as intricate, and there are many'stylish'items which could easily become fashion faux pas - who are able to say they often see people walking around in 70s flares? On the other side, men's style features a few staple goods that will exist forever - which man is likely to watch out of place with a good-quality, tailored suit, for instance? Select basic pieces, colours and materials and you'll never look out-of-place.

Why basic men's style is eternal

The common man's suit has scarcely changed for over a hundred years. True, there are many kinds for different functions, but they are all popular in their search for a clever, sharp look for the individual. The best part about common fashion for men is that it is efficiently elegant efficiently neat. A well-groomed gentleman can almost always look his sharpest in a well-tailored suit, and this can be a testament to the design of such clothing. A suit will be utilized to work in several careers because of the professional search it affords to the individual, instilling a feeling of respect and confidence. Similarly a match will undoubtedly be used to several social events, like a tuxedo to a black-tie affair. This amazing versatility which allows matches to be worn in nearly all occasions is what gives it its classic border and a permanent invest men's fashion.

Modern developments in classic men's fashion

Whilst basic men's designs will never be changed, it's interesting to observe that shifts in men's fashion trends have brought particular traditional garments back in fashion. The recognition of vintage clothing, particularly, has had back a wide-variety of classic types into men's wardrobes, such as that of the dandy gentleman. 'Dandy'is a term used to reference men who dress yourself in a classic yet luxurious way, operating in a polished method and placing value on appearance. This pattern for almost'over-the-top'traditional style for men is evident from events like the'Tweed Run', where men and girls of all ages dress yourself in notably Victorian-style clothing and take to the streets on vintage cycles - with most of the men sporting impeccable mustaches! This really is just one single of many types of data exhibiting the revival of such styles. There are also numerous blogs on line which focus on gentlemanly style - such as'The Dandy Project'and'Dandyism'- as well as complete websites such as'The Art of Manliness'specialized in giving articles on traditional men's fashion and grooming.

In summary, although certain issues with traditional men's fashion may be brought back as new movements, the essential clothes that they are derived from will never slip out of fashion.

"All it takes certainly are a few basic outfits. And there is one secret - the easier the better." - Cary Grant

StyleGun is an online men's fashion retailer with a specialized perspective.
Read More: [url=http://aochiffonjean829.dmusic.net/journal/1814043]ao nu thoi trang[/url]

Anónimo dijo...

I appreciate, result in I discovered exactly what I
used to be looking for. You have ended my 4 day lengthy hunt!
God Bless you man. Have a great day. Bye

my web site ... toasterovenchoices.com