domingo, enero 14, 2007

Pop Vs Esport


Beckham, ( o "Becan", com els agrada pronunciar-ho als periodistes de la Capital del Imperio), marxa del Realísimo, perquè sap q no rascara ni bola, i això provoca una depressió terrible en els tomates, salsas rosas i demés merda x l’estil.
La conclusió és que l’spice boy ha acabat sent un perfecte sex-symbol, un home-anunci, guapo, ric i amb un ‘look’ que les enamora. Anuncis n’ha fet molts, per les més diverses marques i en tots els continents, pero títols no n’ha conseguit ni un. Això sí, deixa una llarga llista d’escàndols, amants i putis visitats. El seu matrimoni amb la pija li ha fet molt de mal, ja que el feia estar més pendent de la moda i del seu pentinat que dels entrenaments. Kuan Beckham es casa amb "allò", decideix q li interessa més ser estrella del pop, q ser esportista. "A imagen y semejanza" d'ella, va començar a lluïr metxes, diamants, esmalt d’ungles, i tots els accesoris de les estrelles del pop.
Un tio q li apassiona la seva feïna, no es deixa portar x akesta via de forma tan fàcil. Un es pot casar amb una estrella del pop, però tb saber mantenir-se dins la seva parcela, el seu terreny, i fer el que creu q ha de fer. Casar-se amb "allò", q és com és, implica peatges inevitables.
I al final, amb el temps, la balança es decanta. "Això és el q vull ser, vull anunciar colònies, vull anunciar fulles d’afaitar, i vull marxar a Los Angeles, x poder dir q els meus fills van al mateix cole q els del George Clooney o del Brad Pitt."
Veient el q ha passat, al Barça li va tocar la lotería el día que Beckham va escollir el Madrid i en Laporta va haver de buscar urgentment un sustitut: Ronaldinho. A la vida, com s’explica a la pelicula Match Point, hi ha cops de sort i aket cas ho demostra clarament. Beckham representa l’aposta per un model q primava els criteris publicitaris i de marketing, als esportius. És un error molt greu, q mai es pot cometre en un club de futbol.
Tot al contrari q el Barça, q ha apostat per fer un equip al voltant de jugadors de futbol, i no de maniquis de passarela. X sort, al futbol avui en dia, encara manen els gols i no les estrelles fugaces del marketing.
El barcelonisme mai podrà agrair el que ha significat pel club que en lloc de venir Beckham ho hagi fet Ronaldinho. I no només desdel punt de vista estrictament futbolístic, en el que no hi ha color, sinó també institucional i socialment. Ronaldinho ha tornat el bon humor als culés, (arribant en un moment en q el club estava enfonsat en la merda ) i ha aconseguit que tots els nens del mon vulguin ser del Barça.
La opció q tria Beckham d’anar a jugar a la lliga nordamericana (el cementiri d’elefants futbolístic), ha estat encertada. La seva carrera acabarà a on li convé de veritat, prop de Hollywood, (de Jolibú), a Los Angeles, on l'esperen els nous amics de la pija, Chenife Lopez i Marc Anthony, i on li asseguren un contracte amb el q guanyarà més x imatge que x jugar a futbol. I això és el q mes li interessa, ja que si Beckham no hagues sigut atractiu, avui treuria els fores de banda de l’Alavés.

38 comentarios:

Alexis dijo...

Doncs en això rau la intel·igència de Beckham. Ha sabut posicionar-se de la millor manera en el mercat. Què això va contra l'essència del futbol? Home, és que avui en dia tot està impregnat pels interessos econòmics-comercials i també per l'atractiu físic. I el futbol no és precisament l'exemple de.. diguessim "disciplina" que es caracteritza per la conservació de la seva essència original. És un espectacle de masses i, per tant, està regit per les regles dels fenòmens de masses.

Em sembla, en definitiva, que amb aquest cas no s'ha de retreure res a Beckham ni al Madrid, ni a Victoria ni a Los Angeles. El problema és que no tothom entèn que el futbol, com moltes altres coses, ha deixat de ser un simple esport per convertir-se en molt més que això. Si el "molt més" és una cosa desitjable o indesitjable, és una llarga discussió. Igual que succeeix en l'àmbit artístic, que es comercialitzin i mediatitzin els productes no és necessariament una merma de les seves "qualitats intrínseques".
Si les coses han anat per aquí, tindrá la seva raó de ser. Avui no val amb ser bon futbolista o bon guitarrista, cal saber vendre's. Podem acceptar de la millor manera aquest context i moure'ns-hi com peix a l'aigua, o podem despotricar contra aquest sistema tan injust i superficial. Potser això depèn més de on estiguem nosaltres posicionats que de la nostra "ideologia".
En fi, podria seguir, però millor ho deixo per fer un post sencer...

Anónimo dijo...

Totalment d'acord amb jules, i bastant més radical que ell, però prefereixo donar tan sols notes frívoles:
- Conec a Beckham molt abans que tots vosaltres degut a la meva aventura adolescent de fan de les Spice, i hi ha molts detalls que no són exactament com aquí s'expliquen. Principalment, Beckham ja portava metxes rosses abans de coneixer Victoria Adams.
- No són amics de JLo i Marc Anthony, doncs aquests viuen a Miami. Són best friends de Tom Cruise i Katie Holmes. Elles queden i van de compres de quan en quan a París.

Alexis dijo...

Ah, aprofito per recomanar un grup que m'ha impresionat força les últimes hores: THE PIPETTES.
Tenen una orientació clarament sixties i una producció força acurada. Per la resta, podem dir que són el Beckham de la música.
A tu Jim, segur que t'agraden...XD

Anónimo dijo...

Jarvis, el radicalisme no acostuma a ser un bon cami, per defensar cap tipus de postura.

Jo en canvi, i com a bon aficionat al futbol (tb internacional) conec a Beckham d'abans q es lies amb la pija.

Es va passar més de 2 anys portant les botes a la vella guardia del United, (Mark Hughes, Paul Ince i Denis Irwin) fins q va trobar la oportunitat del debut a la Premier (1995). Va tenir bons mestres: Cantona i Keane, que nomes portaven un parell de temporades a Old Trafford, i es va poder fer un bon interior dret, aconseguint el Manchester United guanyar 3 lligues 1997, 98, 99 i una Copa d'Europa, tb al 99. Curiosament, el millor moment de Beckham esportivament parlant es produeix abans de casar-se, estiu del 99. Ja ha plogut una mica.

El detall de si portava metxes rosses o purpures, em sembla totalment intrascedent. Si q ho es en canvi, q despres del seu matrimoni, comences a variar el seu look en funcio de marques publicitaries, i a faltar a entrenaments i concentracions del seu equip x anar a gravar spots de perfums i mariconades aixi.

Lo dels amics...Bé, de fet no sabia concretament kins amics tindra ara el matrimoni Beckham, he dit els noms a voleo. Pero es força clar, que son l'estil d'amic superficial i per figurar q jo em suposava q havia marxat a buscar a LA.

Anónimo dijo...

Jules, en Beckham no es intel.ligent. Kualsevol persona aficionada al futbol, o q domini una mica l'angles, et dira q es bastant limitadet. Vaja, q el poses en una exprimidora i n'extreus dues gotes. Manipulable, q es deixa portar...
Fixat en la kuestio idiomática: En 4 anys ha estat incapaç d'aprendre algo de la "bella lengua castellana", limitant-se a frases com "tenemos que trabajar" i "impresionante". Per ell tot es "impresionante". Aixo reforça la impressió de que el divo de Gillette ha estat vivint en una bombolla, que començava a la seva mansió i acabava a la Ciudad Deportiva, i de la que nomes sortia per cumplir amb els seus moltíssims compromisos publicitaris x tot el globus. És un tio que s'ha aillat social i futbolísticament, ja q al camp, conforme passen els anys, el seu rendiment ha estat pitjor.

Puyol te mes caracter en el seu ou esquerre, q Beckham en tot el cos.

I al final, el q mes importa en l'esport, es el rendiment al camp. Si s'ha sabut vendre, ho ha fet com a maniqui de passarela, pero no com a futbolista autentic, q es el q inicialment li importava.

Ronaldinho ara mateix ja te molt mes mercat q ell, a Asia es un Déu, la seva linia de roba te més ingressos q la de cap altre futbolista a Europa, pero amb la diferencia q ell ho ha aconseguit jugant a futbol, i fent-se la publicitat al camp. Beckham va aconseguir els millors contractes publicitaris abans del seu declivi com a jugador. Fixat, si no, com ara Gillette ja no li renova el contracte.

Tens tota la rao del mon kuan dius q el futbol es molt mes q un esport. Pero es q aixo ha passat sempre.

Anónimo dijo...

Pero vaja, en fi, q ya he escrit q América es el desti ideal per ell: Alla disputara una lliga d'un nivell baixissim, (seria com la segona B a españa) i podra rodar els seus anuncis, els rodatges dels kuals tindra molt mes aprop. La pija tindrá mes tendes x deixar tiritant la tarjeta i la parella podra sopar mes a sovint amb el seu insufrible amic cienciòleg Tom Cruise.

Anónimo dijo...

Lluis estic totalment a favor del que dius. Es clar que seriem ingenus de dir que no estem en un món en que la publicitat, els montatges i la propaganda són tant habituals com una mosca a la merda (que segueixen l'estela del magnific Goebbels) però d'aqui a que estem d'acord i ens n'alegrem d'això... És el que em sembla més fort. En el cas de Beckam saber jugar a futbol és el de menys, cal lluir bé el pentinat, estar casat amb "allò", fer excentricitats i tenir amics del caire d'en Tom Cruise (considerada la persona més insoportable de Hollywood). Segur que molta gent això ho troba encantador però el fet és que ara se li acabi el contracte i marxi del Madrid es celebrat per tothom. Pels del Madrid perquè aixi es lliuren d'un mal jugador i potser poden colocar un de bó i guanyar algun titol i els de la resta d'equips k ja estem cansats de tanta mandanga. De fet en Capello ha dit que no el tornaria a convocat. Per què ho ha de fer si és un jugador tant dolent i que a més se li acaben els contractes millonaris i els anuncis??

El bó del futbol és que és menys subjectiu que altres coses com la música o el cine. Segurament pq no és un art (perdona Lluis...). Es veu rapidament quan un jugador és un petardo i quan és bo. Beckam és una caca com a jugador i seria discutible saber si te el nivell de estar a Primera. Però és guapo.
Ronaldinho és lleig però és un geni de la pilota.

Cada equip ha triat una opció i aixi li ha anat... I sort que les coses han agafat aquest camí. Si el Madrid hagués tingut bons resultats cada equip hagués tingut un Beckam o dos.

Anónimo dijo...

weno polo no pensava comentarte res...xq el tema em sembla tan.....Evident! xD
Pero com q veig q s'ha generat debat, jo tb hi ficare cullerada:

És evident k a les botigues de roba agafen a les xurris mes wapes, i tb a les barres de les discos i tants d'altres llocs. Pero dintre d'un camp de futbol, en akells 90 minuts d'intensitat i joc, ser guapo o no, fer mes o menys anuncis, no ajudara el teu ekip a guanyar els partits. I el q compta avui en dia al futbol nomes es una cosa: ACONSEGUIR RESULTATS.
Potser es q no hem especificat kins resultats, pero de veritat q em sembla molt evident. El Barça ha guanyat 2 lligues i una Copa d'Europa. El madrid no ha guanyat RES. Aixo si, les camisetes de Beckham al Japo, es venen com xurros.

Anónimo dijo...

Vols dir? Vale i kuants centims d'euro ingressa el madrid x cada kamiseta d'en bekan venuda a Asia?

En tot cas, crec q ara el lider en ventes al Japo, tb es el Barça, i mes concretament Ronaldinho. Si fins i tot els japos corejaven l'Oleguer!!

Kuan en bekan ha baixat esportivament, tb han baixat les seves vendes.

Jules dixit: "Em sembla, en definitiva, que amb aquest cas no s'ha de retreure res a Beckham ni al Madrid, ni a Victoria ni a Los Angeles."

No hi estic d'acord, my friend.
Fixis voste q kuan el madrid fitxa bekan, automaticament deixa de guanyar titols. Venia de guanyar lligues i la Novena. Pero va decidir canviar jugadors de garra com Fernando Hierro, Morientes i Makelele (tots lletjos), x portar a bekan. Des del 2003 fins avui, els resultats (esportius) salten a la vista. NI UNA PUTA COPA.
Yo krek q els aficionats al madrid si q tenen dret a retreure kelkom al qui va decidir establir aket model de gestio.

Anónimo dijo...

Amiguetes... (veu de Torrente)

Sir Alex Ferguson, entrenador del Manchester United desde fa mes de 20 anys, (es diu aviat) i q de futbol en sap un niu, en va acabar fins als collons, d'en Beckham, i mai va fer res x impedir la seva marxa al real mandril. Aket home es va adonar q l'actitud del Beckham creava malestar al vestidor, i al camp no ajudava esportivament al club.

x Aixo el fitxa pel Madrid, pq en akella epoca, la politica del club era primar x l'estetica, i aixi els hi ha anat. Recordo la frase q en Buenafuente solia deixar anar en el seu programa, ya a Antena3, en akella epoca: "Dejemos de hablar de deporte, vamos a hablar del Madrid"

Anónimo dijo...

Recordo bé els primers dies d'aquell juliol del 2003, la presentacio/show de Beckham a Madrid. Alla es va veure l'exageracio, i el glamour postis, d'una presentacio mes propia d'un actor de Hollywood q d'un futbolista. Beckham ha estat aixo, bàsicament: Una marca publicitaria, i un reclam per la premsa del cor. No te cap culpa, de la desgracia d'estar casat amb qui esta casat, pero evidentment, Los Angeles pinta mes per ell q no pas Madrid o Manchester.

L'essència anglesa, cuna del futbol, valora més altres factors. Al public de a peu, el que omple els camps d'Anglaterra i que premia l'esforç, la lluita i el treball al terreny de joc, jugadors com Beckham els volen ben lluny: A Los Angeles, on ell vol estar.

Alexis dijo...

Em fa gracia que quan el futbol trascendeix allò "purament esportiu" per ficar-se en terrenys polítics (com si els futbolistes fossin capaços de tenir alguna veu al parlament o quelcom semblant) tothom aplaudeixi i ho visqui com una realitat, i quan es fica en altres terrenys (els que, en aquest cas representa Beckham, però que també podria representar qualsevol altre) tothom posi el crit al cel.

Doncs bé, obviament això és discutible, però cal assenyalar que el futbol arrossega dos grans problemes des de fa un munt d'anys, i que no han estat obra de Beckham precisament: ALIENACIÓ DE MASSES i FANATISME IRRACIONAL.

Ambdues coses solen portar a l'autisme social o a la violència. Així, quan es diuen coses com que "El Barça és més que un club", hom vol identificar UN EQUIP DE FUTBOL amb una tendència ideològica, com si el futbol hagués d'ésser una eina de negociació política. No deixa de ser ingenu pensar que jugadors d'un altre continent puguin tenir alguna cosa a veure amb el nacionalisme català (o espanyol, tan s'hi val).
A banda d'això, si el que és tracta és de donar a un esport una significació que vagi més enllà del que és en sí, em sembla més innocu vincular-lo amb el món de la "prensa amarilla" que amb ideals polítics. Al cap i a la fi, el que s'ha vingut demostrant amb els radicalismes "patriòtics" del futbol és que els aficionats acaben creant grups violents, fent gamberrades diverses i fins i tot s'han carregat a gent a l'estadi.

Dacord, el futbol és un esport i no hauria d'anar més enllà. Però desgraciadament això és mentida. Que el Barça ha estat més encertat fitxant a Ronaldinho que el Madrid fitxant a Beckham? Home, doncs segur que si, no tinc interès en posar això en dubte. Qué el Madrid no guanya res? Bé, 1) no crec que tot sigui culpa de Beckham i 2) segurament amb Beckham el Madrid ha ampliat el seu mercat a les adolescents catxondes, target group que tothom voldria fer-se seu.

Alexis dijo...

Clar, jo crec que és un problema de incoherència o d'hipocresia. Queda molt bé ser un gran activista polític i defensar uns colors (i vinculem això al sexe si fa falta). Però és lleig i superficial acceptar que un munt de coses d'avui en dia (i naturalment, les que surten per TV) están impregnades per unes lleis de mercat determinades.
Repeteixo: hem de ser concients que el futbol ha deixat de ser un esport per convertir-se en un espectacle de masses molt poderós. Això podem acceptar-ho total o parcialment, ja que hi ha moltes maneres de consumir futbol: veient-lo a la TV, comprant premsa esportiva, anant al camp i, per què no, comprant posters de Beckham. Al final, els resultats, sense deixar de ser-ho, no són tan importants com pensem. Igual que un bombazo comercial cinematográfic, potser no necessita guanyar oscars. Desenganyeu-vos: el que li importa a qui va fitxar a Beckham (Florentino?) és recuperar la inversió. Si no ho ha fet, ha estat un desastre, independentment dels trofeus guanyats.

Anónimo dijo...

Alienacio de masses? fanatisme?? Com q tu has anat tantes vegades al Camp Nou, suposo q la teva opinio es acreditada. Yo si q hi he estat unes kuantes vegades i no hi ha aket ambient subdesenvolupat q tu descrius.

No és q el futbol trascendeixi a la poltíca, es q akesta es una part del mateix conjunt. El futbol s'ha politizat des de sempre, (tancament del cam del Barça pq el public va xiular la marxa militar, durant la dictadura de Primo de Rivera, què dir del franquisme, etc) Pero el cas de Beckham, es unic al futbol mundial. Per aixo crea tant de rebuig. La politica, i la polititzacio de l'esport, es una kualitat intrinseca. Les mariconades poperes d'en Beckham, són un cos extrany q molt eficaçment s'esta eliminant.

Conve dir que el futbol, a diferencia de la politica i la religio, es un tema que no interfereix directament en la vida de societat. Obviament, exceptuant les tipikes 4 baralles, q tb es poden proudir en una discoteca, en un bar, en un concert, o en un embus de trànsit.

Q s'ha mort gent en algun camp de futbol? No et fot i tb hi han morts en concerts, fashion victims q cauen desmaiades, preses d'un atac d'histerisme.

Has d'entendre q no hi ha RES, res en el tot el mon que pugui movilitzar a tanta gent com aket curios esport. I aixo son sentiments, i son de cadascu, i amb aixo no ens hi podem ficar.

Mereixen un respecte, encara q tu no els comparteixis, o et rayis kuan un grup d'amics comença a parlar de futbol i tu no saps q dir.

La gent es posa així de patriota pq un Mundial es com una lluita entre paísos, com una guerra mundial a petita escala. Millor aixi q no pas una guerra de veritat, no?
Un professor em va dir q si no existis el futbol, hi hauria moltes mes guerres al mon. Era un home savi.

Mira, les coses que de veritat mouen a la gent son aketes: kuan tens 5 anys, les chuches i els dibuixos, als 15, el botellón, ser guap@ i lligar, entre 15 y 80 els diners, el sexe i el fútbol. I aixo es aixi, i parafrasejante, podem fer dues coses: acceptarho i mourenshi com un peix a l'aigua, o dir q el futbol no mola i q es de fanatics, caiguent al mateix temps, en una injusta i torpe generalitzacio.

Anónimo dijo...

La llei de la oferta i la demanda condimentada amb molta mercadotecnia fa del fútbol profesional el q es, pero no sé de q s’extranya la gent q ho critica tant, aixo mateix passa (a diferents nivells) en altres aspectes de la societat, pero q potser no son tan mediàtics.

Y que aixo sigui així es, x dirho d’alguna manera, una responsabilitat compartida: hi contribueixen els jugadors, els equips, les multinacionals que hi ha darrera, la premsa (també els blogs) i finalment els ciudatans, inclosos tots, tant els que ens agrada el futbol com als que no.

Vull dir amb aixo que no se pot descontextualizar el futbol, el fútbol es un reflexe més de la societat en la que ens movem, i molts dels que critiquen certs aspectes d’aket esport no son consekuents despres, i en altres parceles de la seva vida contribueixenn a que casos semblants (menys mediàtics) tinguin sentit.

Anónimo dijo...

Mira, pq entenguis una mica mes els sentiments i la passio q giren al voltant del futbol, et recomano dues cançons de d'ambdos artistes britanics (a les illes el futbol es algo sagrat).

Ligthning Seeds. It's coming home

Bryan Adams. We're gonna win

Alexis dijo...

Bé, que el futbol produeix alienació, igual que ho ha fet la religió en el seu moment, és ben sabut. Els mecanismes que creen la passió de la que tu parles són semblants als de la religió, i, per greu que et sàpiga, històricament, aquestes passions han generat més violència que el món del pop (clar que sempre existeixen excepcions, com l'assasinat de John Lennon).

Pel que fa a la politització de l'esport... Que vols que et digui, em sembla un petit sacrilegi. Per què es pot polititzar l'esport i no fashonabilitzar?

La lluita per mantenir l'essència de les coses em sembla lleugerament lícita. però aleshores, cal que siguem coherents.

Una altra cosa que suposo que et molesta a tu i a altres persones, és que es converteixin en ídols, o icones, personatges que aparentment no tenen un talent notable en el "seu" terreny. Doncs bé, trobem molts exemples d'això: Els grups de punk de principis dels setanta tenien una "qualitat musical" més que dubtosa, però potser el seu "mèrit" no consistía en saber tocar bé la guitarra.
El musical Grease és, segons diuen els catedràtics "es que es mala de cojones..." En canvi a tothom li agrada, fou un producte molt encertat en el seu moment i que ha perdurat en el temps per alguna raó que no deu ser fàcil d'explicar, però que obviament no respon a criteris de "qualitat o excelència cinematográfica". L'impressionisme, en el seu moment va ser vist com una atrocitat artística fruit dels deliris de grandesa de pintors mediocres...
I obviament he posat exemples culturalment molt acceptats per no entrar en major controversia.

Anónimo dijo...

Sí, lluis, tot el q dius es cert...ja ho sabem. Pero t'has desviat 30 pobles del tema original no?

Clar q no ha sigut culpa teva...

Anónimo dijo...

Sí, es evident q desgraciadament la violencia al mon no es nomes patrimoni dels camps de futbol o de l'esport, com a en Jules sembla q li agradaria q aixi fos. Als anys 70, famoses eren les baralles entre pandilleros, per (entre altres motius) tenir estils de musica enfrontats. Heavys, punks, sinistres, skins...

I avui en dia, als EEUU, rivalitat entre bandes de Hip Hop, baralles, merders amb la poli...

Mes aprop nostre, els makineros, q odien als amants de la musica hardcore, i més exemples n'hi ha a saco.

Pero el q jo no fare es utilitzar akets fets aillats per atacar de forma general el mon de la musica (del kual em considero un gran seguidor), com ha fet ell, cosa q m'ha semblat de força mal gust.

Anónimo dijo...

Perdó: "com ha fet ell, amb el mon del futbol", volia dir

Anónimo dijo...

Si q us heu desviat del tema eh! q coñazos q sou: Kuan vulgui fer dissertacions sobre l'art ja em ficare en un museu ¬¬ yo venia aki a marujear!
El q jo vull dir es L'AUTENTIC MOTIU PEL QUAL ELS BECKHAM MARXEN A LOS ANGELES: (q jo ho se...)

La decisio de marxar a los angeles, esta presa desde fa mesos! xq? xq la nena akesta victoria, es fot tetes noves. I ho fa abans l'estiu, pq ha conegut a la Jennifer Lopez, en una festeta a New York, i akesta li diu q se les ha de posar mes grans, pq li pot aconseguir un paperot d'akets de cuarta fila, en una serie. Llavors la nena Beckham decideix q vol ser actriu de Hollywood. I aixo estem parlant de fa 6 mesos!

Pero es q ara se les torna a operar, pq veu q x triunfar alla, les necessita mes grans. Llavors x aixo ha kedat amb akesta figura estrambotica i tal.

Anónimo dijo...

Per cert, melones, ¬¬ l'objectiu del meu comentari era explicar q en aket matrimoni, en les preses de decisions, en Beckham hi te molt poc a dir.

Per si no ho havieu pillat XD

Anónimo dijo...

Pero a veure estimat Jules, per punts:

1er) És q el futbol es la Religio del segle XXI. Llegeixte el llibre: "Futbol. Una religion en busca de su Dios" , de Manuel Vázquez Montalban, genial escriptor i periodista q x desgracia avui en dia ja no es troba entre nosaltres.
Alla ho explica ben claret: com el futbol suposa la valvula d'escapament x a molta gent, com l'ajuda a abstreure's de la seva marginacio social, politica i economica, i com pot generar creacions de grups entre desconeguts, i provocar-hi reaccions d'afecte, complicitat i "jubilo".

No nomes genera violencia i morts, topic i pobre argument q usa la gent q no li agrada el futbol.

I akesta es una frase d'en Serrat, qui em mereix tot el respecte del mon: " el futbol es la cosa més important, de totes les coses que no son importants "

Vista la realitat, adaptarnos-hi i disfrutar, crec q la opcio vàlida es l'acceptacio i el respecte, pq et torno a dir, estem parlant de sentiments de cadascu, i aki si q no ens hi podem ficar.

2on) No es q l'esport es polititzi, es q aixo ja es aixi. No es pot fashionabilitzar, pq com q el q compta son els resultats esportius (o sigui guanyar trofeus), l'estetica no es un factor important x assolir aket objectiu.

Anónimo dijo...

jejejeje ai lluis, el teu esforç es encomiable de debo, pero molt ingrat. I es q quan una persona es tanca en banda...

A mi el q em fa gracia es q la gent q no en te ni puta idea de futbol, (i q no li interessa, opcio tb respectable), opini tan dogmaticament sobre el tema. Mes amunt el tal Jarvis ha dit q coneixia Beckham per les Spice Girls (Deu meu q patetik XD)

Jules, sort q no ets el director tecnic del Barça, si no, la nostra davantera seria: Beckham, Ana Obregon i Melanie C. Toma audiencia! XD

Em rellisca bastant si el Madrid ha kedat primer en la classificacio d'adolescents hormonades, aki el q importa es kedar primer a les competicions oficials. Clar q cada club pot apostar x la politica q cregui mes adecuada...Per nosaltres, de conya!

X cert abans parles de recuperar la inversio...
Havent anunciat en Beckham q marxa a Los Angeles Galaxy, kuantes camisetes del Madrid amb el nom de Beckham es vendran a partir d'ara? Em penso q una, o cap...

Anónimo dijo...

Ep! Compte, Vermin. Tens tota la rao, pero em sembla evident q tampoc cal perdre les formes. I mes, tenint en compte q aki som convidats.

Es força clar q aki ens trobem en una divergencia d'interessos, q jo si q penso respectar.

A l'amic Jules, et convido a q escriguis un (segurament molt interessant) post sobre art i pop, q molt entusiastament vindrem tots a comentar, i a enriquirnos mutuament.

Amb la mateixa educacio i respecte, demanaria a tots q ens cenyissim una mica mes al tema original del post, q jo trobo molt interessant.

Anónimo dijo...

Em fa gracia per la polemica k encara aixeca el tema del futbol. No havia vist tants comentaris des de que a mi se'm va acudir criticar demagogicament a CIU...

A mi em sembla observar que el futbol ultimament va una mica a la baixa. Em puc equivocar però es el que em sembla percebre quan miro al meu voltant. No ho sé, potser és que són massa anys de sobreturació, que ara fan moltes series bones (americanes) a la tele o que la gent s'ha donat compte del gran secret: EL FUTBOL ÉS AVORRIT!

Jugar-ho no es clar o veure un partit de tant en tant, si és important i del teu equip... Però això de seguir un partit austro-hungarés que acabi 0-0 és insoportable, per moltes cerveses que es portin a sobre. Per mi si no juga el Barça se'm fa impensable considerar de veure un partit del tipus Alaves- Celta. Perdre 90 minuts aixi si amb el mateix temps puc veure una bona peli? Es que estem bojos!

T'agradi o no el futbol trobo que és ximplet divinificar-lo o demonitzar-lo tant com s'esta fent. Només és un esport, per Deu! És clar que aliena la societat per l'us que se'n fa, és clar que és emocionant i intens, k pot generar odi o pot agermanar quan t'abraces a un company per un gol. Però en el fons només és un esport que la gent fa un simbol politico-fashion-ideologic-religios ect ect. Potser pq actualment és més dificil creure en Zapatero, Bush, el Papa o Sabina que amb el futbol.

Alexis dijo...

Responent als punts que Jim assenyalava:

1) "com el futbol suposa la vàlvula d'escapament x a molta gent, com l'ajuda a abstreure's de la seva marginació social, política i econòmica, i com pot generar creacions de grups entre desconeguts, i provocar-hi reaccions d'afecte, complicitat i "jubilo".

Doncs bé, el mateix es pot dir dels porros. Quan jo tenia 15 anys i era un "fumeta" em succeia el mateix que a dalt s'apunta i la meva experiència final no divinitza precisament els porros. Clar, parlem de drogues i se suposa que el futbol no es perjudicial per la salut com ho es l'haxís, però em pregunto: No podem tots plegats trobar una manera més constructiva i interessant d'abstreure'ns i de fer-nos amics?
A més, com ens pot semblar positiu que un esport es converteixi en la nova religió, més quan hom es caga en la religió? Les religions, malgrat les seves conegudes taques negres, ens han transmès valors morals, algunes més discutibles que d'altres. El principal valor que propaga el futbol, no és precisament la germanó. És més aviat competitivitat, agressió, disputa. Només cal llegir les cròniques esportives, tendeixen a usar un llenguatge belicista.

2on) "No és q l'esport es polititzi, es q això ja es així".

Però com pot ser així? Que jo sàpiga un esport de pilota poc té a veure amb la política. I és clar, tampoc té a veure amb la venta de samarretes. Que l'esport està polititzat (cada cop menys per això) crec que és indiscutible. Ara bé, això és qüestionable en tant que el futbol no ha estat creat per representar els ideals o valors, existeixen altres mecanismes.

Bé, sembla que en tot cas no ens posarem d'acord. Si que agraeixò a en Jordi que surti en defena del respecte. Vermin: usar la dialèctica no és tancar-se en banda. I tant encomiables són els esforços per arggumentar d'en Jim com els meus. Tancar-se en banda vol dir ignorar els arguments dels altres i contraatacar amb insults o tesis poc treballades "(Mes amunt el tal Jarvis ha dit q coneixia Beckham per les Spice Girls (Deu meu q patetik XD)" .

Em sembla que tu has estat l'únic que has jutjat EL GUST dels altres. Jo no he jutjat ningú per ser aficionat al futbol. Quan he dit la paraula alienació no la dirigia a ningú en particular...

Alexis dijo...

La rèplica d'ernest de la violència em sembla força interessant...
Bé, tots els moviments de masses, suburbans, poden generar violència, no hi ha dubte. Aquí doncs haig de reconèixer que ni el futbol ni la música ni les tribus urbanes en són les culpables, sino els eixelebrats que aprofiten aquestes tendències o aficions per fer aflorar la violència. Ara bé, puc dir que, apart d tenir dos dits de front, una bona manera d'evitar l'aflorament de la violència es procurar un cert DISTANCIAMENT amb allò que ens fa tenir diferències. És a dir, potser aquesta gran passió esdevé contraproduent en alguns moments.
En defensa del pop (la música i la cultura en general) diré que és una de les tendències més tolerants i pacífiques que hi ha. Això es deu explicar perquè mai s'ha vinculat amb valors conflictius com la política, la religió, la ètnia... a diferència d'altres tendències com la màquina, el hiphop, el futbol...

Anónimo dijo...

weno, ejem, volviendo de nuevo al tema original del post, pq aki mucha gente q se va x las ramas...

Jules, te dire q soy del Madrid, y q la noticia de q Beckham abandone el equipo es considerada en nuestros circulos como UNA BENDICION.
Tener al novio de barbie en el equipo ha sido golpear las esencias del madridismo, equipo q historicamente ha tenido jugadores de gran espiritu y garra como Juanito, Hugo Sanchez, o el Buitre, Di Stefano hace mas tiempo...
Si. lo ficho Florentino, y ha terminado siendo un cancer para el Madrid, ya q se han priorizado aspectos q poco tienen q ver con el deporte y con sus objetivos.
Ademas en la liga española, esa imagen de falso glamour y ese ir de guays, ha generado hostilidad por todos los campos q ha visitado el madrid.

Q toda la culpa no ha sido de él? cierto, pero no menos cierto q fixarlo ha supuesto una apuesta global en ese sentido. El mismo año q llega Beckham, el Ser Superior Florentino echa a Vicente Del Bosque, (entrenador q nos hizo ganar 2 ligas, la Octava y la Novena), por "feo". Palabras textuales, q uso el mismo presidente en circulos intimos. En su lugar ficho a Carlos Queiroz: elegante, con traje y corbata, bien peinado. Pero un tecnico de perfil bajo, q termino siendo devorado por las circunstancias, mientras nuestro eterno rival se ha hinchado a ganar titulos.

Con esto te kiero decir q almenos yo si tengo algo q exar en cara al q decidio apostar por este modelo de club, aunke ya veo q tu, con un ekipo tan fashion (aunke perdedor), habrias disfrutado como un enano.

En fin, Yo no creo q eso sea tan complicado de entender, aunke ya te lo hayan explicado de mil maneras...
DEU!!

Anónimo dijo...

Jo demano disculpes x si algu s'ha ofes amb el meu comentari, pero em ratifico en q es bastant patetic (o simpaticament patetic, per als de pell fina), entrar a un post de futbol a dir q coneixes Beckham x les Spice Girls.

Anónimo dijo...

Cap problema Jules, de fet de gran tinc pensat dedicar-me a ser cap de protocol, i a la gestio de grups de treball. XD

Amb tot, i sempre mantenint la cordialitat, t'he de dir q el teu missatge comença a ser un pél reiteratiu, i que per reiteratiu, perd força.

De bon rollo.

Alexis dijo...

Bueno, al final será simplemente que Florentino es gay... y claro, ¿Cómo el presidente de un club de futbol puede ser gay? XD

Oye, vamos a concluir esto ya.

Anónimo dijo...

Secundo la mocion. Creo q ya esta todo dicho. (I DE SOBRAS XD)

weno...30 i pico comments no ha estat malament no?? jeje ^__^

Anónimo dijo...

Defensive Driving is essentially driving in a demeanour that utilizes out of harm's way driving strategies to enables motorists to whereabouts identified hazards in a expected manner.
These strategies skim through immeasurably beyond instruction on essential above laws and procedures.

With defensive driving classes, students learn to fix up their driving skills by reducing their driving risks by anticipating situations and making secure hip decisions.
Such decisions are implemented based on procedure and environmental conditions present when completing a safe driving maneuver.
The benefits of enchanting a defensive driving pedigree reorganize with each state, but much comprehend a reduction of points on your driver’s entitle following a ticket and the assurance that insurance rates inclination not increase.
In some states, taking a [url=http://www.floridatrafficinstitute.com] florida traffic school [/url] class can no matter what a reduction of up to 10% in your indemnity rates exchange for a full stop of three to five years.
Just as the benefits of defensive driving classes depart with each style, so do the requirements. While most central defensive driving classes are four hours long, some can be as lengthy as six or eight hours.

In some states, students have the recourse to end defensive driving courses online or by means of watching a video tape or DVD, while other states however allow students to affinity for defensive driving in a classroom setting.
The contents of a defensive driving advance are regulated at near each dignified and are designed to parade you based on the laws of your state. Anyway, most defensive driving classes hold back nearly the same information.

Losses from freight crashes bring into the world both social and bosom impacts.
Take 41,000 lose one's life annually as a result of traffic collisions, with an additional 3,236,000 injuries.
Up 38% of all ordained pile crashes are booze mutual with another 30% attributed to speeding.

The causes of these crashes, emotional impact and rate in dollars spent on car crashes are typically covered in defensive driving courses.
The object of satisfactory defensive driving is to restrict the jeopardy of these accidents on becomingly educating students to burden advice and charitable judgment while driving.

On the roadways, drivers take to stock with a variety of factors that can transform their driving.
Though some of them are beyond the oversee of the driver, psychogenic factors can be controlled by the driver if he knows what to look on and how to pat it.

Defensive driving courses exhibit to blurred on how drivers can overcome negative intellectual factors such as unneeded worry, languor, emotional distress and other interrelated issues.
The florida movement kind courses purpose forbear you purge points from your license. Additional dope choose be posted at a later date.

Anónimo dijo...

Defensive Driving is essentially driving in a demeanour that utilizes out of harm's way driving strategies to enables motorists to whereabouts identified hazards in a reasonably sure manner.
These strategies trek well beyond instruction on underlying above laws and procedures.

With defensive driving classes, students learn to rehabilitate their driving skills sooner than reducing their driving risks during anticipating situations and making harmless educated decisions.
Such decisions are implemented based on course and environmental conditions the nonce when completing a shielded driving maneuver.
The benefits of compelling a defensive driving pedigree vary with each state, but much tabulate a reduction of points on your driver’s license following a ticket and the coolness that cover rates inclination not increase.
In some states, taking a [url=http://www.floridatrafficinstitute.com] florida traffic school [/url] class can mean a reduction of up to 10% in your indemnity rates into a era of three to five years.
Just as the benefits of defensive driving classes vary with each circumstances, so do the requirements. While most basic defensive driving classes are four hours big, some can be as dream of as six or eight hours.

In some states, students own the election to take defensive driving courses online or by watching a video tape or DVD, while other states merely allow students to affinity for defensive driving in a classroom setting.
The contents of a defensive driving execution are regulated past each voice and are designed to parade you based on the laws of your state. In spite of that, most defensive driving classes restrain compare favourably with information.

Losses from above crashes have both societal and adverse impacts.
Take 41,000 lose one's life annually as a consequence of see trade collisions, with an additional 3,236,000 injuries.
Wide 38% of all ordained pile crashes are moonshine reciprocal with another 30% attributed to speeding.

The causes of these crashes, emotional influence and cost in dollars burnt- on motor crashes are typically covered in defensive driving courses.
The goal of good defensive driving is to restrict the jeopardize of these accidents nigh decorously educating students to burden caution and creditable judgment while driving.

On the roadways, drivers take to deal with several factors that can transform their driving.
Yet some of them are beyond the oversee of the driver, psychological factors can be controlled at hand the driver if he knows what to look owing and how to pat it.

Defensive driving courses tend to blurred on how drivers can influenced disputatious spiritual factors such as unneeded worry, weary, tense plague and other consanguineous issues.
The florida above kind courses will resist you depose points from your license. Additional dope want be posted at a later date.

Anónimo dijo...

Defensive Driving is essentially driving in a manner that utilizes safe driving strategies to enables motorists to speech identified hazards in a expected manner.
These strategies skim through well beyond instruction on basic see trade laws and procedures.

With defensive driving classes, students learn to fix up their driving skills via reducing their driving risks next to anticipating situations and making safe educated decisions.
Such decisions are implemented based on road and environmental conditions bounty when completing a sure driving maneuver.
The benefits of enchanting a defensive driving presence reorganize with each official, but usually tabulate a reduction of points on your driver’s entitle following a ticket and the assurance that cover rates will not increase.
In some states, taking a [url=http://www.floridatrafficinstitute.com] florida traffic school [/url] class can via a reduction of up to 10% in your security rates into a era of three to five years.
Upstanding as the benefits of defensive driving classes vary with each circumstances, so do the requirements. While most central defensive driving classes are four hours long, some can be as lengthy as six or eight hours.

In some states, students clothed the election to palm defensive driving courses online or by means of watching a video record or DVD, while other states merely concede students to opt for defensive driving in a classroom setting.
The contents of a defensive driving course are regulated at near each voice and are designed to exercise you based on the laws of your state. At any rate, most defensive driving classes restrain alike resemble information.

Losses from traffic crashes get both social and personal impacts.
About 41,000 on annually as a consequence of see trade collisions, with an additional 3,236,000 injuries.
Wide 38% of all ordained pile crashes are demon rum related with another 30% attributed to speeding.

The causes of these crashes, emotional change and expense in dollars burnt- on motor crashes are typically covered in defensive driving courses.
The target of flattering defensive driving is to restrict the jeopardy of these accidents at hand properly educating students to exercise advice and creditable judgment while driving.

On the roadways, drivers would rather to trade with distinct factors that can transform their driving.
Though some of them are beyond the conduct of the driver, mental factors can be controlled by the driver if he knows what to look on and how to handle it.

Defensive driving courses keep an eye on to well- on how drivers can overcome pessimistic intellectual factors such as unneeded tension, fatigue, tense agony and other related issues.
The florida traffic school courses choose forbear you remove points from your license. Additional tidings want be posted at a later date.

Anónimo dijo...

Web hosting is a server for serving and maintaining files after sole or more web sites.
A web hosting mending is a type of Internet hosting service that intention help an person, business, kind, superintendence syndicate and more place their website on the To the max Broad Web.
[url=http://www.jkahosting.com]Web hosting [/url] companies purvey play on a server for take advantage of by their clients as well-head as the internet accessibility required to bag on the web.
Even more important than the computer play is a unpolluted medium in return the files and a loose linking to the Internet.
There are multifarious divergent types of snare hosts, control panels, operating systems, and options.
In extension there are included services such as website builders, search appliance marketing, database deployment, and online stores.
So how do you recollect what to use and who to rent it from?
Since they are so many options this can be confusing.
The leading thingummy you need to settle on is if you hope for a Windows spider's web tummler or a linux snare host.
Much of the old hat it does not affair however if you be experiencing unequivocal software to use such as a shopping convey or database application this will-power be important.
It is worst to find out from your software provider the requirements of the program.
Then you longing requisite to come to a decision on if you necessary a province prestige and the amount of margin and bandwidth needed.
Many trap hosting companies in actuality impart away domain names to new customers so this may domestics divert your business.
In addition scads network hosts also give a huge amount of blank and bandwidth in their hosting plans hoping you will not in fact needfulness it.
So now that you keep obvious on the operating pattern and how much you lack at once absolve us look at the options.
A most habitual chance is the abhor of a free website builder. This can be critical if you have no or smidgen wisdom with html programming. If you receive some experience and resort to a database you determination then distress to take how varied databases you require. Some hosts will-power cede you boundless databases and some charge per database. There are also profuse other freebies accessible such as automated hand (software) installation, shopping carts, templates, search motor optimization assistance, immeasurable discipline hosting and much more. Spam ban is also an outstanding be involved you should assume from your host.
Now that you be dressed set the options you are looking for it is point to look in compensation a host.
Wow! There are so many. A simple search for the term spider's web entertainer last wishes as produce thousands of results. So who do you choose?
A web master should in perpetuity be available in situation you have need of assistance. At the least they should have in the offing a facilitate desk and faq quarter in cause you beget questions. If practicable a phone several is also helpful. They should also take precautions a fast server so your website is instantly visible and not slow to view. In over they should afford no or very baby downtime. This is when your website is not observable at all. Once your files should be in a fixed environment. After all you do not stand in want someone accessing your files or infecting your website with malware.
To conclude they are various entanglement hosting options and hosts. It is momentous to do your homework to put one's finger on the tucker lone for your website.

Anónimo dijo...

In today’s fantastic of treble technology divers people go through their days at the computer. This article features tips and hints in search computer monitoring software programs and the ideals issues with using this type of product.
There are diverse reasons to consider computer monitoring software. The original and primary is to monitor your children to induce confident they are unharmed when online and to limit access to undesirable websites.
A number two case is to to your spouse when you imagine them of cheating. Another use would be to keep an eye on or limit website access to employees who should be working and not using the internet also in behalf of bosom use. In addition there are innumerable other possibilities such as monitoring illicit vocation or openly restricting assured websites.

If you conclude that [url=http://www.computer-monitoring-software.org]computer monitoring software [/url] is in the interest you be established to analyze the uncountable products at one's fingertips on the market to discover the inseparable that is most adroitly tailored to your needs.
The products inclination different through access and evidence in check so be sure to do your homework.
Take in’s receive a look at how the software works.

Computer monitoring software will secretly work on a computer (including laptops) in the unnoticed without any touch of the software in the plan registry. It desire not appear in the approach tray, the method beadroll, the job boss, desktop, or in the Add/Remove programs. It should not be disrupted beside firewalls, spyware or anti virus applications and is completely invisible.
The individual using the computer drive not be sure wide the software and will use the computer as they normally would. Methodical hitting the distinguished lead, alternate, rub buttons liking not open out or an end the software.

So how perfectly does the software work?

The software wishes record websites visited, keystrokes typed, IM (moment message) chats, email sent and received including webmail, chats, applications against, Say and Outdo documents and be revenged receive filter shots.
The computer monitoring software commitment leave to you quickly adjudge if your youngster is innocuous or your spouse is cheating. It will also agree to you to block websites or software on the monitored computer.
The software disposition job out disappoint you every detail of the computer use.
Accessing the recorded details last wishes as different with the types of computer monitoring software. Multitudinous programs will-power email you the recorded data in a texture of a printed matter file. Some press for you to access the computer directly to scene the data. The outwit require allow you to access the evidence online from any computer with a owner login. This is the recommended method.
So now that you take decided on using computer monitoring software you are presumably wondering if it is legal. In most cases the explanation is yes regardless how this depends on the shape or surroundings you breathe in. When monitoring employees it is recommended to check with allege laws or association agreements.
Of direction using the software may also be a moral dilemma. Should I agent on my children, spouse, or employees? In today’s technological period a issue can be victimized at home without evening intersection the offender. The unsleeping nights could objective in you conclusively find effectively your spouse is not cheating. Or maybe you irrevocably be subjected to brace that they are. You can halt employees from visiting incompatible websites at undertaking nigh blocking access to them.
To conclude there are diverse rightful reasons to use computer monitoring software. This is a valuable implement seeking multifarious and can help to save your children, nuptials, or business. It is up to you to make up one's mind if it is morally acceptable.